Dirigent

Dirigent

Christian van den Berg studeerde orkestdirectie aan het Zwolse Constantijn Huygens conservatorium bij Tilo Lehmann en piano bij Hans Dercksen aan het Conservatorium van Amsterdam. Al tijdens zijn studie leidde hij enkele producties voor het muziekgezelschap Opera Trionfo. Na zijn studie was hij enige tijd tweede dirigent bij de musical Grace waarna hij aan het Landestheater Neustrelitz als koorrepetitor en dirigent werkzaam was. Er volgden engagementen als Kapellmeister bij het Stadttheater Hildesheim, het Nordharzer St├Ądtebundtheater en het Stadttheater Bielefeld. In deze functies dirigeerde hij talrijke opera-, operette- en balletvoorstellingen.
Sinds 2014 is van den Berg afdelingsleider Fachbereich Koordination, Orchester und Musiktheorie aan de muziekschool Gelsenkirchen. Daar is hij onder meer verantwoordelijk voor het kamerorkest, onderwijst hij muziektheorie en piano en bereidt hij aankomende conservatoriumstudenten voor op het toelatingsexamen.

Naast zijn werkzaamheden als dirigent en pedagoog heeft Christian van den Berg voor veel orkesten en ensembles arrangementen en composities gemaakt. Zo hebben onder meer het WDR Rundfunkorchester, de Bielefelder Philharmoniker, de Neue Philharmonie Frankfurt, de Wuppertaler B├╝hnen, de Philharmonie Dortmund, het Philharmonische Orchester Hagen en het Ricciotti Ensemble Amsterdam werken en bewerkingen van zijn hand gespeeld. Ook voor KSO Cecilia schreef hij in 2010 al een arrangement op Duke Ellingtons In a sentimental mood.
Zijn nieuwste werk Nummer Vier fehlt, een concert voor spreekstem en orkest, is verschenen bij Ries & Erler in Berlijn. Sinds mei 2017 is Christian van den Berg vaste dirigent van het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia.