Yuki Takeno (piano)

 

 

De Japanse pianiste Yuki Takeno begon haar artistieke opleiding bij prof. Shingo Nakamura en aan de Hyogo prefectural Nishinomiya High School bij Akira Aoi, waarna nog vele internationale leraren zouden volgen. Haar bachelordiploma behaalde zij aan de Kyoto City University of Arts bij professor Makoto Ueno. Van 2007 tot 2018 studeerde zij aan de Musik-hochschule MŁnster bei professor Michael Keller.

Voor haar masterexamen speelde Takeno de 7e Sonate op.64 van Skrjabin en de Sonate c-Moll op.111 van Beethoven. Haar vertolking werd met de hoogst mogelijke cijfers gewaardeerd. Bovendien werden haar pianistische en mentale analyse en verwerking van deze onvergelijkbare werken met een extra prijs onderscheiden.

Yuki Takeno is een internationaal al zeer gelauwerde artieste. Prijzen heeft ze bij vele concoursen in de wacht gesleept, onder andere in ItaliŽ de 1e prijs bij het XIIe Internationale Concours "MUSICA INSIEME" en bij het 18e “Concorso Pianistico Internazionale Citta di Rocchetta” en in Japan zelfs de 1e prijs cum laude bij het 17e solistenconcours in Hyogo.

Zowel in AziŽ als in Europa is zij regelmatig te horen als solist of in kamermuziekensembles. Ook is zij door de stichting Yehudi Menuhin Live Music Now uitgenodigd concerten in Duitsland te verzorgen. Daarnaast heeft zij ook al eerste radioproducties en CD-opnames op haar naam staan.

 

 04.08.2019
l