Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia luidt het jaar in met een feestelijk Nieuwjaarsconcert op vrijdagavond 24 januari om 20.00 uur in de Kristalkerk te Hengelo.

Het belooft een feestelijk concert te worden met sprankelende muziek: werken van Johann Strauss junior (o.a. Kaiser Walzer en Frühlingsstimmen), Frans Léhar (o.a. die Lustige Witwe).  De sopraan Antonia Dunjko zal optreden als solist in het werk van Franz Léhar: Giuditta: Meine Lippen, sie küssen so heiss".
Er is geen toegangsprijs, wel wordt een vrije gift aan het eind van de avond op prijs gesteld.

U bent van harte welkom!

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia, is een symfonieorkest van gevorderde amateurmusici in Twente. Het orkest streeft ernaar een afwisselend en volwassen repertoire te spelen; van vroeg klassieke, tot hoog romantische werken, van Franse impressionisten tot moderne Nederlanders. Daarbij willen we enerzijds zoveel mogelijk musici de gelegenheid bieden mee te spelen, anderzijds niet te veel concessies aan de kwaliteit doen.
Het orkest is een van de oudste amateur symfonieorkesten van Nederland (opgericht in 1863) en bestaat momenteel uit ca. 40 vaste leden. De muzikale leiding is sinds 2017 in handen van dirigent Christian van den Berg. Naast een enkele koorbegeleiding brengt het orkest jaarlijks gemiddeld twee programma’s ten gehore.
KSO Cecilia repeteert ’s maandags van 19:45 tot 22:15 uur in de Remonstrantse Kerk aan de Woltersweg 11 in Hengelo. Mocht je zelf eens mee willen spelen, kom dan eens langs of neem eerst contact op met onze orkestchef, An van Breukelen (074-2913574 of orkestchef@ksocecilia.nl)

“Cecilia” is aangesloten bij de Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO, http://www.faso.eu/).

04.08.2019