Ons volgend concert wordt een heel bijzonder concert. O.a. wordt "Die sieben Todsünden" van Kurt Weill (muziek) en Bertolt Brecht (tekst) uitgevoerd.

De componist haalde er Bertolt Brecht bij, met wie hij al vaker samengewerkt had. Die ontwierp een verhaal over de teloorgang van de moraal, op basis van de zogeheten zeven hoofdzonden: luiheid, trots, woede, afgunst, gulzigheid, ontucht, hebzucht en afgunst. Een serie menselijke eigenschappen (zo geformuleerd in de eerste eeuwen van het christendom) waar alle kwaad van de wereld uit voortkomt.

Voor de invulling van de hoofdrol hebben wij de New Yorkse sopraan Stephanie Friede (wwww.stephaniefriede.com) bereid kunnen vinden! Daarnaast zijn als solisten(of: mannenkwartet) de zangers Mathis van Cleynenbreugel, Tom van Bogaert, Johann Odinsson en Jérémy Aroles te horen.

 Verder voeren we Pavane van Fauré uit en een eigen compositie van onze dirigent Christian van den Berg.

Kortom meer dan de moeite waard om te komen!

De concerten vinden plaats:

vrijdag 20 maart 20.00 uur    De Smidse in Nijverdal,Hoge DIjkje 4a,

 Zondag 22 maart 14.30 uur Twickelcollege in Hengelo, Woolderesweg 130

 

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia, is een symfonieorkest van gevorderde amateurmusici in Twente. Het orkest streeft ernaar een afwisselend en volwassen repertoire te spelen; van vroeg klassieke, tot hoog romantische werken, van Franse impressionisten tot moderne Nederlanders. Daarbij willen we enerzijds zoveel mogelijk musici de gelegenheid bieden mee te spelen, anderzijds niet te veel concessies aan de kwaliteit doen.
Het orkest is een van de oudste amateur symfonieorkesten van Nederland (opgericht in 1863) en bestaat momenteel uit ca. 40 vaste leden. De muzikale leiding is sinds 2017 in handen van dirigent Christian van den Berg. Naast een enkele koorbegeleiding brengt het orkest jaarlijks gemiddeld twee programma’s ten gehore.
KSO Cecilia repeteert ’s maandags van 19:45 tot 22:15 uur in de Remonstrantse Kerk aan de Woltersweg 11 in Hengelo. Mocht je zelf eens mee willen spelen, kom dan eens langs of neem eerst contact op met onze orkestchef, An van Breukelen (074-2913574 of orkestchef@ksocecilia.nl)

“Cecilia” is aangesloten bij de Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO, http://www.faso.eu/).

04.08.2019